خدمات کامپوزیت

Image hover effect image

انجام کامپوزیت

با نازلترین قیمت و مواد با کیفیت

بعضی از مشکلات دندانی هستند، که استفاده از کامپوزیت، به هیچ عنوان روش درمانی و مناسب برای آن مشکل نیست. افرادی که دارای دندانهای برجسته هستند از مواد کامپوزیت برای زیبایی طرح لبخند استفاده نکنند، زیرا که این مواد خود مقداری برجستگی به دندانها می‌دهد، همچنین افرادی که اصلا بهداشت دندان و دهان را رعایت نمی‌کنند، گزینه مناسبی برای این روش نیستند.

در مقایسه با لمینت دندان، مدت ماندگاری و دوام ونیر کامپوزیت معمولا کوتاه تر است. اما یادمان نرود که هزینه های آن پایینتر از قیمت لمینت دندان است و حتی هزینه های مراقبت و تعمیر مجدد آن نیز به مراتب کمتر از لمینت دندان خواهد بود. 

  •  

عوامل متعددی وجود دارد که که روی دوام و ماندگاری ونیر دندان کامپوزیتی تاثیر میگذارند. که مهمترین آنها، میزان توجه شخص به بهداشت دهان و دندان و مراقبت از آن است، علاوه بر این نوع رژیم غذایی، جنس، نوع و نحوه نصب کامپوزیت روی طول عمر آن موثر است؛ در صورت رعایت موارد گفته شده، کامپوزیت حدودا ۱۰ سال برای شما کار می‌کند.

  •  

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر دندان محاسبه می شود. هزینه تمام شده این پروسه در کلینیک ایده آل و دیگر  به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و برای تعیین قیمت دقیق آن بهتر است حضوری به کلینیک دندانپزشکی مهر ساوه مراجعه بفرمایید

چنانچه یکی از مشکلات ذکر شده در این مقاله را دارید و فکر می کنید نیاز به برطرف کردن این عیوب با هزینه مناسب و کیفیت بالا را دارید، می توانید نزد متخصصان ترمیمی و زیبایی ما در کلینیک تخصصی مهر ساوه ویزیت شوید و درباره اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت ونیر دندان اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

 همه چیز به نحوه نصب آن بستگی دارد، اگر کامپوزیت به درستی روی دندانها قرار نگیرد، استفاده از نخ دندان دشوار می‌شود و به دلیل گیر کردن غذا و پوسیدگی و التهاب لثه امکان بوی بد دهان وجود دارد، پس حتما نزد یک متخصص کاربلد بروید.

لازم است که بعد از کامپوزیت، بهداشت دهان و دندان را را رعایت کنید و مدام از نخ دندان و مسواک استفاده کنید، از خوردن غذاهای سفت و رنگی که باعث شکستن و تغییر رنگ دندان می‌شود، جلوگیری کنید.

 

خیر، نه در حین پروسه درمان و نه بعد از کامپوزیت دندان، شما درد ندارید چون هیچ اقدام تهاجمی در روند و پروسه اجرای آن وجود ندارد.

ترمیم دندان

انجام خدمات کامپوزیت

با نازلترین قیمت و مواد با کیفیت

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان در دندانپزشکی می باشد که به دو منظور ترمیم دندان و جهت تغییر سایز، فرم و رنگ دندان استفاده می شود. کامپوزیت دندان ماده ای خمیری شکل از جنس رزین هم رنگ دندان است که بر روی دندان فرم داده می شود و به کمک اشعه مخصوص سفت می شود. 

 مطمئنا همه‌ی افراد علاقه مند هستند تا لبخندی زیبا بر چهره داشته باشند. برای این منظور هم داشتن دندان هایی سالم و منظم ضروری است. زمانی که شما برای پر کردن حفره های دندان به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، متوجه استفاده از مواد خمیری می‌شوید. این مواد خمیری که همرنگ دندان های شما هستند، روی سطح دندان را با فرمی که دندانپزشک به آن‌ها می‌دهد، می‌پوشانند. در پایان کار این لایه‌ی خمیری باید تثبیت شود. دندانپزشک این کار را به کمک نور آبی انجام می‌دهد.

کامپوزیت چیست و چه کاربردی دارد؟

فرایند پر کردن حفره دندان به سادگی توسط دندانپزشک با صرف زمانی معادل ۱ ساعت انجام می‌شود. حفره های دندان بر اثر پوسیدگی ایجاد می‌شوند. افراد برای ترمیم دندان های آسیب دیده از مواد خاصی استفاده می‌کنند. هم‌چنین بهترین روش برای اصلاح لبخند هم استفاده از ونیر دندان یا همان روکش کامپوزیت است. ماده ی مورد استفاده در این روش از گلاس، کوارتز و رزین ترکیب شده است. بسته بندی های ماده مذکور در سرنگ های مخصوص دیده می‌شود. مواد خمیر مانند حفره های دندان را پر کرده و پس از تابش نور از حالت خمیری به حالت سفت و سخت در می آیند. افرادی که به دنبال اصلاح طرح لبخند خود هستند، با هدف زیبایی از  ونیر بهره می‌برند.

هزینه کامپوزیت دندان

یکی از دغدغه های افراد برای انجام کامپوزیت این است که هزینه انجام آن چقدر است. به طور کلی نمی‌توان یک قیمت ثابت را برای انجام این خدمات ارائه کرد. اما به طور کلی هزینه نهایی به فاکتورهای مختلفی وابسته است. جالب است بدانید که کامپوزیت ونیر انواع مختلفی دارد و با کیفیت های مختلفی عرضه می‌شود‌.علاوه بر این، موارد دیگری هم در کاهش یا افزایش هزینه موثر هستند. محل کلینیک دندانپزشکی، کیفیت مواد، میزان تجربه و کیفیت انجام کار توسط دندانپزشک، نوع تجهیزات و امکانات مورد استفاده و… همگی در قیمت کامپوزیت دندان اعلامی به مراجع تاثیر می‌گذارند.

علت تفاوت قیمت کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان جزء خدمات پر مخاطبی است که ممکن است برای انجام آن تفاوت قیمت در کلینیک های مختلف دیده شود. مسلما هر یک از خدمات دندانپزشکی یک تعرفه خاصی دارد و این تعرفه می‌تواند با توجه به کیفیت مواد، کیفیت کار دندانپزشک، برند مورد استفاده و..‌. افزایش پیدا کند. اگر بخواهید این خدمات را از یک مرکز معتبر و باسابقه دندانپزشکی که از تجهیزات لوکسی استفاده می‌کند، دریافت کنید طبیعی است که هزینه ی پرداختی شما هم بالاتر خواهد بود.

بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است ؟
برای انتخاب برند کامپوزیت دندان نمیتوان فقط به کشور سازنده آن اکتفا کرد و حتما باید با پزشک متخصص مشورت نمایید اما به طور معمولا بهترین کامپوزیت ها برای کشور های ژاپن ، سوئیس و آمریکا می باشد.
کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد ؟

به طور کلی عمر کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و با مراقبت های فرد این طول عمر می تواند متفاوت باشد اما کامپوزیت های دندانی به طور کلی بین ۵ تا ۱۰ سال عمر می کنند.

آیا کامپوزیت دائمی است ؟

کامپوزیت های دندانی دارای طول عمر مفیدی بین ۵ تا ۱۰ سال که این بازه با نوع مراقبت کمتر یا بیشتر می بشود اما کامپوزیت ها به عنوان یک روش دائمی شناخته نمی شود.

کامپوزیت دندان چند جلسه طول میکشد ؟

به طور کلی انجام کامپوزیت دندان در یک جلسه تمام می شود اما اگر فرد نیاز به درمان های دیگری برای مشکلات دهان و دندان داشته باشد ، باید قبل کامپوزیت آنها را انجام دهد.

کامپوزیت دندان چقدر طول میکشد ؟

مدت زمان کامپوزیت دندان به وضعیت دهان و دندان ، تعداد واحد کامپوزیت و تخصص پزشک شما وابسته است ولی جلسه کامپوزیت به طور معمول بین ۴۰ دقیقه الی ۱ ساعت به طول می انجامد.

آیا کامپوزیت دندان ترمیم دارد ؟

کامپوزیت های دندانی ممکن است دچار ترک ، لب پرگی و شکستگی بشوند امکان ترمیم وجود دارد. توجه داشته باشید پزشک متخصص ابتدا باید امکان ترمیم را بررسی نماید.

آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

در صورتی که نیاز به تراش دندان نداشته باشید و کامپوزیت دندان شما توسط پزشک مجرب انجام بشود ، کامپوزیت دندان دردی نخواهد داشت.

آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود ؟

در صورتی که کامپوزیت دندان به طور صحیح بر روی دندان قرار بگیرد و فرد مراقبت های لازم را انجام دهد ، پوسیدگی ایجاد نمیشود.

ایا کامپوزیت دندان را خراب میکند ؟

کامپوزیت دندان بر روی دندان قرار داده و فرم داده می شود و در صورتی که منافذی ایجاد نشود ، کامپوزیت دندان تاثیری در پوسیدگی دندان شما نخواهد داشت.

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت نباید چیزی خورد ؟

به طور کلی پیشنهاد میشود بعد از انجام کامپوزیت دندان حداقل به مدت یک ساعت از خوردن و آشامیدن خودداری فرمایید.

آیا کامپوزیت دندان عوارض دارد ؟

کامپوزیت دندان مانند هر درمانی دارای مزایا ، معایب و عوارض مخصوص به خود می باشد اما در صورتی که از کامپوزیت مرغوب و توسط پزشک با تجربه انجام شود و مراقبت های لازمه را داشته باشید ،  این عوارض رخ نخواهند داد.

آیا کامپوزیت تغییر رنگ میدهد ؟

کامپوزیت های دندان به نسبت لمینت ها در برابر تغییر رنگ کمتر مقاوم هستند اما شما می توانید با مصرف کمتر مواد غذایی رنگدانه دار و استفاده از کامپوزیت مرغوب از این عارضه جلوگیری نمایید.

ایا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد ؟

تنها راه تغییر رنگ کامپوزیت تعویض آنها می باشد و در صورتی که کامپوزیت بدون تراش یا با تراش کم انجام شده باشد ، امکان تغییر رنگ آن وجود دارد.

فواید و مضرات کامپوزیت دندان

کامپوزیت به دلیل داشتن رنگ مشابه دندان های طبیعی در دندانپزشکی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپوزیت ونیر دندان یا باندینگ کامپوزیت دندان در بیلدآپ کلی دندان یا در راستای رفع عیوب و نقص های ظاهری ایفای نقش می‌کند. ونیر در حقیقت معادل با همان پوسته ها یا لایه های عمیقی است که روی سطح دندان های فرد را پوشش می‌دهند. بنابراین از فواید و کاربردهای کامپوزیت دندان این است که در ظاهر دندان ها تغییرات کلی ایجاد می‌کند‌. رنگ دندان ها را بهبود می‌بخشد و به تغییر شکل نسبی دندان ها نیز کمک می‌کند. علاوه بر تمام آن چه که اشاره کردیم، در ترمیم دندان ها هم کاربرد دارد.

مزایای کامپوزیت دندان

با کامپوزیت دندان های خود به لبخندتان بهبود بخشید. جالب است بدانید که بسیاری از مردم زمانی که می‌خندند یا لبخند می‌زنند، از ظاهر دندان های خود راضی نیستند. بهبود طرح لبخند برای هر فرد مزایایی را به همراه دارد‌. زیرا زیبایی لبخند تاثیر مثبتی بر سلامتی روحی فرد خواهد گذاشت. هر چقدر افراد حس بهتری نسبت به ظاهر خود داشته باشند، اعتماد به نفس آن‌ها هم افزایش پیدا خواهد کرد. برای این که فرد ظاهر دندان های خود را بهبود بخشد به صورت معمول از دو روش استفاده می‌شود. یک روش کامپوزیت دندان و روش دیگر لمینت سرامیکی است.

معایب کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان علاوه بر مزایایی که دارد، با یک سری معایب نیز همراه است. یکی از مشکلاتی که افراد معمولا در طول زمان با آن مواجه می‌شوند، تغییر رنگ و لکه دار شدن سطح کامپوزیت است. این مشکل برای کسانی که از مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی در برنامه غذایی خود استفاده می‌کنند، بیشتر اتفاق می‌افتد.

بدی های کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان علی‌رغم محبوبیتی که از جهت زیبایی شناختی در بین مردم پیدا کرده است، یکسری بدی هایی دارد که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. یکی از بدی های قابل توجه آن، در مقایسه با لمینت دندان خود را نشان می‌دهد. زیرا به طور کلی از نظر طول عمر کامپوزیت دندان نسبت به لمینت دندان وضعیت بدتری دارد. از طرف دیگر مواد رزینی کامپوزیت هم انواع و اقسام لکه ها را به خود جذب می‌کنند. از دیگر بدی های این روش زیباسازی دندان برجستگی کامپوزیت در نتیجه نهایی کار است. علت برجستگی نتیجه نهایی این است که در حین انجام کار دندان ها تراشیده نخواهند شد.

عوارض کامپوزیت دندان

لک شدن کامپوزیت دندان

یکی از مشکلاتی که افراد پس از کامپوزیت دندان با آن روبرو می‌شوند، لک شدن کامپوزیت دندان است. البته برای جلوگیری از لک شدن یک سری راه هایی وجود دارد که بهتر است از ابتدا آن‌ها را مورد توجه قرار دهید. یکی از مهم ترین عوامل دخیل در تغییر رنگ روکش دندان رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. زمانی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکنید، تجمع طولانی مدت مواد غذایی می‌تواند تغییر رنگ دندان های شما را رقم بزند. رژیم غذایی مناسب تا حد زیادی در حفظ رنگ دندان ها موثر است. بنابراین از مصرف مواد غذایی و هم‌چنین نوشیدنی هایی که حاوی رنگدانه هستند، پرهیز کنید. میزان مصرف قهوه، چای، نوشابه و… را به حداقل ممکن برسانید. سیگار و دخانیات نیز از دیگر عوامل مهمی هستند که بهتر است برای حفظ رنگ دندان های خود مصرف آن‌ها را کنار بگذارید.

جلو آمدن دندان

ممکن است شنیده باشید که کامپوزیت باعث جلو آمدن دندان می‌شود. در این قسمت موضوع را بررسی می‌کنیم. یکی از مشکلات احتمالی که پس از این عملیات دندانپزشکی برای افراد اتفاق می‌افتد جلو آمدن بیش از حد استاندارد دندان است. مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود چنین مشکلی پیش بیاید، عدم دقت و مهارت کافی دندانپزشک است. زمانی که ضخامت کامپوزیت بیش‌تر از میزان نرمال شود، جلو آمدگی دندان پیش می‌آید. علاوه بر ظاهر جلو آمده، این موضوع باعث می‌شود که دندان حالت مصنوعی پیدا کند. بعلاوه لثه هم التهاب پیدا خواهد کرد. جا دارد به این موضوع اشاره کنیم که انجام کامپوزیت برای همه‌ی افراد مناسب نیست. تشخیص این موضوع باید توسط دندانپزشک انجام شود. برای مثال افرادی که نسبت به لثه‌ی خود دندان های برجسته ای دارند یا این که دندان‌هایشان نامنظم است کیس های مناسبی برای انجام این کار نیستند.

پوسیدگی دندان 

حتما شما هم شنیده اید که کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی می‌شود. در این قسمت موضوع مذکور را بررسی خواهیم کرد. یکی از دلایل اصلی که افراد پس از کامپوزیت با پوسیدگی دندان مواجه می‌شوند، این است که دیگر توجهی به مراقبت از دندان های خود ندارند. همین سهل انگاری هم فرد را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. با توجه به این که مینای دندان تراشیده می‌شود، به همین جهت هم بین روکش و لثه فاصله‌ بیشتر خواهد شد. بنابراین خطر لب پر شدن دندان نیز به دنبال آن افزایش پیدا می‌کند. مواد غذایی با جمع شدن در این فاصله باعث رشد باکتری ها و در نهایت پوسیده شدن دندان می‌شوند.

پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت

گاهی اوقات به دلایل مختلفی مخصوصا عدم انجام مراقبت های بهداشتی و… توسط فرد دندان زیر کامپوزیت دچار پوسیدگی می‌شود. باید بدانید که در شرایط فعلی دندان های شما آسیب پذیرتر هستند‌. به همین جهت باید مراقبت بیشتری از آن‌ها به عمل بیاورید‌. از مهم ترین عواملی که دندان زیر کامپوزیت را پوسیده می‌کند، تجمع پلاک در اطراف لثه است‌. در محلی که کامپوزیت به لثه متصل شده است، پلاک ها و ذرات غذا جمع می‌شوند‌. این تجمع هم پوسیدگی را رقم می‌زند. برای جلوگیری از پوسیدگی بهتر است عادت های بد غذایی و استعمال دخانیات توسط فرد کنترل شود.

آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می‌شود؟

کامپوزیت دندان به خودی خود باعث بوی بد دهان فرد نمی‌شود‌. همواره عواملی دخیل در این ماجرای آزار دهنده هستند. این موضوع تا حدی شایع است که بسیاری از افراد به همین دلیل از انجام کامپوزیت دندان خودداری می‌کنند. علت مهم بوی بد دهان عدم رعایت بهداشت فردی و عدم استفاده از مسواک پس از خوردن وعده های غذایی است. اگر مصرف دخانیات زیادی دارید، باید انتظار بوی بد دهان را هم داشته باشید. زیرا استعمال دخانیات خرابی دندان های شما را تشدید خواهد کرد. عامل دیگری که فرد نقشی در آن ندارد، بی احتیاطی دندانپزشک و عدم مهارت کافی او است‌. علاوه بر مهارت پزشک، باید مواد مورد استفاده هم از برندهای معتبری باشد که امتحان خود را قبلا پس داده‌اند‌. اگر فاصله بین لثه و لمینت بیش از حد استاندارد شود، تجمع باکتری و غذا موجب خرابی دندان و در نتیجه بوی بد دهان می‌شود.

پشیمانی بعد از کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان علی‌رغم این که از محبوبیت ویژه ای برخوردار است، همواره نگرانی ها و ترس هایی را برای افراد به همراه دارد. خیلی از کسانی که علاقه مند به انجام این عملیات دندانپزشکی هستند به دلیل ترس از عوارض و خراب شدن دندان هایشان از انجام آن فراری هستند. در ادامه این مشکلات را بررسی می‌کنیم. از مهم ترین دلایل پشیمانی افراد این است که مقاومت دندان های آن‌ها در برابر مواد غذایی کاهش پیدا کرده و نیاز به ترمیم پیدا می‌کنند.

برای این که مشکلات یاد شده به وقوع نپیوندند لازم است که از مصرف غذاها و نوشیدنی های مضری که حاوی رنگدانه های خوراکی هستند پرهیز کنید. از دیگر مواردی که باعث پشیمانی افراد می‌شود این است که دندانپزشک مهارت کافی برای انجام کار نداشته است. کامپوزیت ونیر چون حساسیت زیادی دارد و نصب آن به شکل مستقیم بر روی دندان انجام می‌شود، باید با دقت و مهارت کافی انجام شود. بنابراین اهمیت زیادی دارد که کدام کلینیک و پزشک را برای انجام این خدمات انتخاب می‌کنید تا پشیمان نشوید.

طول عمر کامپوزیت دندان

یکی از معایب کامپوزیت دندان نسبت به لمینت های دندانی ، طول عمر کمتر به نسبت آن می باشد ولی در عوض آن کامپوزیت قابل ترمیم می باشد. به طور کلی عمر مفید کامپوزیت های دندان در بین ۵ تا ۷ سال می باشد و این طول عمر وابسته به شرایط ممکن است کم یا زیاد بشود.

عوامل موثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان

  • جنس کامپوزیت دندان
  • تخصص و مهارت پزشک انجام دهنده کامپوزیت
  • عادت های غذایی فرد
  • میزان مراقبت های دهان و دندان
  • وضعیت دندان ، دهان و لثه
  • میزان فشار بر روی کامپوزیت
  • میزان مصرف مواد غذایی رنگدانه دار

آیا کامپوزیت دندان دائمی است ؟

همانطور که گفته شد عمر مفید کامپوزیت دندان بین ۵ تا ۷ سال می باشد و کامپوزیت های دندانی یک راه زیباسازی طرح لبخند دائمی نیستند و بعد از مدتی باید تعویض یا ترمیم بشوند. اما شما می توانید با انجام مراقبت های صحیح از کامپوزیت دندان طول عمر آن را بسط دهید. 

افزایش طول عمر کامپوزیت دندان

  • استفاده از برند کامپوزیت با کیفیت
  • عدم جویدن مواد غذایی سفت
  • کاهش مصرف مواد غذایی رنگدانه دار
  • مراجعه هر ۶ ماه یکبار برای چکاپ
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • مراجعه به یک دندانپزشک متخصص و با تجربه

 

بهترین رنگ کامپوزیت دندان

ممکن است برایتان این سوال ایجاد شود که بهترین رنگ برای کامپوزیت دندان چه رنگی است. در این قسمت نکاتی را ذکر می‌کنیم که در انتخاب مناسب ترین رنگ به شما کمک کند. قبل از این که کامپوزیت ونیرها به مرحله‌ی نصب برسند، باید بیمار و دندانپزشک بررسی های لازم را جهت انتخاب رنگ مناسب انجام دهند. برای این کار یک سری استانداردهایی هم وجود دارند که دندانپزشک نسبت به آن‌ها آگاهی و اشراف کامل دارد. به طور کلی ۴ دسته سایه‌ی دندان وجود دارد. سایه های استاندارد رنگ کامپوزیت دندان، درجه بندی هایی دارند. هر کدام از دسته بندی‌های یاد شده دربردارنده ی طیفی از سایه های مختلف هستند. در حقیقت دسته بندی هایی که به آن‌ها اشاره کردیم به عنوان یک مرجع راهنما برای دندانپزشک هستند. رنگ پوست فرد، مو، شخصیت، شغل و… همگی می‌توانند جزء عوامل دخیل در انتخاب یک رنگ مناسب باشند. در هر حال برای این که نتیجه نهایی کار طبیعی تر به نظر برسد، دندانپزشک از شیوه‌ی لایه گذاری استفاده می‌کند.

طبیعی‌ترین رنگ کامپوزیت دندان

برای بسیاری از افراد این موضوع که چگونه بهترین رنگ کامپوزیت دندان را انتخاب کنند یک دغدغه محسوب می‌شود. نمی‌توانیم در این خصوص یک اظهار نظر کلی و سر راست داشته باشیم. این که چه رنگی بهترین و استانداردترین رنگ ممکن است، بستگی به ویژگی های فردی هر کس دارد. یکی از نکات مهمی که در این مورد باید به آن توجه کنیم رنگ پوست فرد است. باید رنگ کامپوزیت طوری انتخاب شود که بین رنگ پوست فرد و رنگ کامپوزیت تضاد زیادی به نظر نیاید. معمولا افراد مشهور علاقه دارند که از سایه های درخشان تر و سفیدتر برای آن‌ها استفاده شود. اما برای افراد معمولی جامعه با توجه به شرایط شغلی و سایر موارد بهتر است از سایه های طبیعی تر استفاده شود‌. مثلا اگر پوست شما تیره باشد باید لایه گذاری توسط سایه های تیره به انجام برسد.

آیا می‌شود رنگ کامپوزیت را تغییر داد؟

کامپوزیت دندان ممکن است با گذشت زمان رنگ اولیه‌ی خود را از دست بدهد. معمولا برای این که ناهنجاری های دندان و رنگ زرد آن پوشانده شود از کامپوزیت استفاده می‌شود‌. با این حال اگر در طول زمان بهداشت دندان خود را رعایت نکنید وضعیت سابق برایتان تکرار خواهد شد. اگر از مواد غذایی و نوشیدنی هایی استفاده کنید که رنگدانه دار باشند، به احتمال بسیار زیاد با تغییر رنگ دندان های خود مواجه خواهید شد. این موضوع تا حد زیادی به جنس مواد به کار رفته هم بستگی دارد. اگر کامپوزیت به گونه ای باشد که جذب آب بالایی داشته باشد، تغییر رنگ سریع تر اتفاق می‌افتد. برای این که تغییر رنگ برای شما اتفاق نیفتد، به طور مرتب از نخ دندان و مسواک پس از وعده های غذایی استفاده کنید. هم‌چنین در مصرف چای، قهوه، آبمیوه های صنعتی، دخانیات و… پرهیز کافی را داشته باشید‌.

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

بعد از این که عملیات مربوط به کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک انجام شد، باید یک سری مراقبت هایی انجام شود تا دوام و ماندگاری کار افزایش یابد. تا زمانی که پس از خروج از مطب دندانپزشکی بی حسی رفع نشده است، از جویدن غذا مخصوصا غذاهایی که سفت هستند، پرهیز کنید. اگر احساس کردید که هنگام جویدن غذا با احساسات غیر عادی مواجه هستید، حتما موضوع را با دندانپزشک خود مطرح کنید. به طور کلی بعد از خارج شدن از مطب پزشک حداقل به خودتان ۲۴ ساعت زمان دهید و به هیچ عنوان در این مدت نوشیدنی های رنگی استفاده نکنید‌. رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن به صورت منظم را فراموش نکنید‌.

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که پس از کامپوزیت دندان نباید از آن غافل شوید، رعایت یک رژیم غذایی سالم است. اگر بخواهید بی احتیاطی کنید، این احتمال وجود دارد که کامپوزیت دچار شکستگی شود. لب پر شدن، ترک خوردن، افتادن از روی دندان و… همگی عوارضی هستند که در اثر عدم مراقبت ممکن است دچار آن‌ها شوید. اگر از یک رژیم غذایی درست پیروی کنید، سلامت و زیبایی دندان هایتان در طولانی مدت نیز حفظ خواهد شد. البته منظور ما این نیست که به طور کلی در غذا خوردن خود محدودیت ایجاد کنید. بلکه باید توجه بیشتری به مراقبت از دندان های خود داشته باشید. از خوردن غذاهای سفت، نوشیدنی های اسیدی و حاوی رنگدانه های مصنوعی پرهیز کنید. زیرا این مواد باعث تغییر رنگ دندان‌هایتان خواهند شد.

بعد از کامپوزیت دندان چه بخوریم؟

برای این که پس از کامپوزیت دندان هایتان دچار ترک خوردگی و شکستگی نشوند، هم‌چنین تغییر رنگ ندهند باید به مواد غذایی مصرفی روزانه خود توجه داشته باشید. انتخاب نوع نوشیدنی اهمیت زیادی دارد. بنابراین سعی کنید از غذاهای نرم با دمای مناسب استفاده کنید. موادی که مصرف می‌کنید نه خیلی گرم باشند و نه خیلی سرد. سعی کنید به جای آبمیوه های صنعتی که رنگدانه های مصنوعی دارند، از آبمیوه های طبیعی استفاده کنید. نان های نرم مصرف کنید و نان سوخاری و… که سفت هستند را کنار بگذارید. برای خوردن شکلات هم بافت آن را مورد توجه قرار دهید. تافی ها و… چسبندگی زیادی دارند.

جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

متاسفانه بسیاری از افراد پس از کامپوزیت دندان مراقبت لازم را انجام نمی‌دهند. همین سهل انگاری هم باعث می‌شود که ظاهر دندان های آن‌ها دچار تغییر شکل شود و به رنگ زرد در بیاید. برای جلوگیری از این مسئله آن‌ها را تمیز نگه دارید و از دندان‌های خود با استفاده از نخ دندان و مسواک محافظت کنید. یکی از بهترین عادت هایی که می‌توانید برای حفاظت از دندان های خود به آن روی آورید ترک سیگار است‌. سیگار کشیدن تاثیر مستقیمی بر رنگ دندان های شما دارد. از مصرف غذاها، کیک ها، شیرینی‌ها و نوشیدنی های رنگی تا حد امکان خودداری کنید. سس های تیره، قهوه، چای سیاه، نوشیدنی های قرمز رنگ، غذاهای نشاسته ای مثل پاستا، آبنبات ها و شیرینی های رنگی همگی از شایع ترین غذاهای مضر برای دندان ها هستند.

برداشتن کامپوزیت دندان

ممکن است افراد بنا به دلایل شخصی تمایل داشته باشند که کامپوزیت دندان خود را بردارند. هزینه‌های برداشتن کامپوزیت دندان نیز با توجه به شرایط دندان های بیمار می‌تواند متفاوت باشد. برای این کار دندانپزشک باید شرایط دندان های شما را مورد بررسی قرار دهد. برای برداشتن کامپوزیت هم روش های مختلفی وجود دارد. می‌توان این کار را با ورقه های سمباده، دریل های کاربیدی و یا روش ابریژن انجام داد.

آیا می‌شود کامپوزیت دندان را برداشت؟

برداشتن کامپوزیت دندان به روش های مختلفی قابل انجام است. اما توصیه ما این است که فقط در موارد ضروری این کار را انجام دهید. معمولا جایگزین کردن ونیر در شرایطی که به دندان های شما آسیب وارد شده باشد، یک اقدام پرهزینه است. گاهی اوقات نصب نامناسب ونیر روی دندان، شما را مجبور خواهد کرد که آن را تعویض کنید. لب پر شدن، شکستگی، ضربه خوردن، تغییر شکل و ساختار ونیر از مواردی هستند که تعویض آن را ضروری می‌کنند.

عوارض برداشتن کامپوزیت دندان

اگر شما هم به فکر برداشتن کامپوزیت دندان خود هستید ممکن است نگرانی هایی از بابت عوارض جانبی آن داشته باشید. به صورت کلی نمی‌توان مستقیما عارضه‌ی خاصی را برای این مورد معرفی کرد. با این حال برخی افراد دچار حساسیت هایی می‌شوند. معمولا عوارض این کار خود را به شکل پوسیدگی و یا کدر شدن دندان های اصلی فرد نشان می‌دهد. اگر با گذر زمان فرد هم‌چنان احساس درد در دندان های خود داشته باشد، باید موضوع را با دندانپزشک در میان بگذارد. اگر می‌خواهید در آینده کامپوزیت دندان های خود را بردارید، در ابتدا از پزشک بخواهید که برای پیشگیری از بروز عارضه تراشی روی دندان ها ایجاد نکند.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد و به سبک های مختلفی طبقه بندی می‌شود که به اختصار توضیح می دهیم‌. با توجه به سایز ذرات، مواد به میکروفیل، هیبرید، نانویی و… تقسیم می‌شوند. انواع میکروفیل قابلیت پالیش زیاد و استحکام کمی دارند. نوع هیبرید در برابر جویدن مستحکم است و پالیش پذیری خوبی ندارد. نوع آخر یا نانوفیل در برابر سایش استحکام خوبی دارد و کیفیت آن‌ها هم برای پالیش پذیری مناسب است.

کامپوزیت ips

در این بخش از مقاله می‌خواهیم در مورد ویژگی های کامپوزیت ips  با یکدیگر صحبت کنیم. مواد ips  از تنوع رنگی بالایی برخوردار هستند. با استفاده از آن‌ها می‌توانید به دندان های خود رنگ مات یا براق بدهید. معمولا استفاده از آن‌ها باعث بروز حساسیت در افراد نمی‌شود‌. ظاهر آن‌ها کاملا طبیعی به نظر می‌رسد. به همین جهت اگر به دنبال شبیه ترین گزینه به رنگ دندان های خود هستید، یک انتخاب عالی برایتان محسوب می‌شود. امکان ترمیم این مواد در صورت شکستگی و یا بروز مشکلات دیگر وجود دارد. بنابراین دیگر مجبور به تعویض ونیر نخواهید بود. مواد ips  از مقاومت و استحکام بالایی نیز برخوردار هستند. به همین جهت در برابر خوردن غذاهای سفت کمتر دچار شکستگی و ترک خوردگی خواهند شد.

بهترین مارک کامپوزیت دندان

برای این که بهترین مارک کامپوزیت دندان را پیدا کنید باید یک سری از نکات را مد نظر خود قرار دهید‌. بهترین برند، برندی است که مواد آن شکل پذیری خوبی داشته باشند. بعلاوه کار کردن با آن برای دندانپزشک با سهولت همراه باشد‌. یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که یک برند خوب با داشتن راهنمای رنگ مناسب به شما حق انتخاب می‌دهد. در نتیجه می‌توانید با کمک پزشک بهترین رنگ را که تطابق بیشتری با دندان های شما داشته باشد، انتخاب کنید. بنابراین داشتن طیف کامل رنگ و شفافیت کافی از ویژگی های مهم یک برند خوب است. دوام و کیفیت نهایی مواد هم مسلما باید بالا باشد.

بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است؟

یکی از بهترین کامپوزیتها که در دندانپزشکی از آن‌ استفاده می‌شود متعلق به کشور ژاپن است. البته کامپوزیتهای ژاپنی هم بر اساس برخی از ویژگی ها دسته بندی های مختلفی دارند. این ویژگی ها شامل میزان پالیش پذیری، استحکام، قیمت، رنگ و میزان ترمیم کنندگی هستند.

انواع مواد کامپوزیت دندان

مواد سازنده کامپوزیت ها ممکن است درشت دانه باشند. در واقع این مواد جزء اولین های بازار به شمار می‌روند و ذرات آن‌ها عددی به میزان ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر است. ریز دانه ها یا میکروفیل ها از ۱۰۰ نانومتر هم کوچک تر هستند. ورود آن‌ها به بازار به دهه هفتاد میلادی برمی‌گردد. کامپوزیتها می‌توانند هیبریدی، میکروهیبریدی و نانوهیبریدی باشند‌. جدیدترین نوع آن‌ها هم نانوفیل است.

کامپوزیت ژاپنی که جزء بهترین ها محسوب می‌شود، همواره ویژگی های خاصی دارد. این مواد برای ترمیم پوسیدگی های ریشه دندان بسیار مناسب هستند. هم‌چنین قیمت مناسبی دارند و نسبت به سایر مواد اقتصادی تر هستند. این مواد را می‌توان با استفاده از روش پرتو نور به کار برد. انواع سیستم های رنگ دندانی در مواد ژاپنی وجود دارد. داشتن قابلیت پالیش پذیری از مزیت های استفاده از مواد ژاپنی است. این مواد علاوه بر این که استحکام بالایی دارند، از سایش های دندانی جلوگیری می‌کنند. طول عمر آن‌ها نیز قابل قبول است. مواد ژاپنی در انواع جینیال، کلیرفیل و kuraray  عرضه می‌شوند. هر کدام از آن‌ها هم مزایای خاصی دارند که با توجه به شرایط خود و به کمک دندانپزشک می‌توانید بهترین آن‌ها را انتخاب کنید.

فرق لمینت دندان و کامپوزیت دندان

لمینت و کامپوزیت دندان همواره تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در این قسمت آن‌ها را بررسی می‌کنیم. یکی از تفاوت های مهم بین این دو روش اختلاف قیمت آن‌ها از همدیگر است. به طور کلی لمینت دندان هزینه‌ی بالاتری دارد. این تفاوت قیمت گاهی تا حدود دو برابر هم می‌رسد. دو روش ذکر شده از نظر مراحل انجام کار نیز تفاوت دارند. همان‌طور که پیش از این هم اشاره کردیم ونیر کامپوزیت طی یک جلسه‌ی درمانی به اتمام می‌رسد. در شیوه‌ی مذکور نیازی نیست که دندان تراشیده شود. اما لمینت کردن دندان به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. این کار حدودا دو الی سه هفته طول خواهد کشید. برای این کار دندانپزشک مینای دندان را به مقدار کمی تراش می‌دهد. سپس عملیات قالب گیری را انجام داده و با آزمایشگاه هماهنگی های لازم را جهت ساخت روکش به عمل می‌آورد.

دو هفته طول می‌کشد تا روکش ها آماده شوند. در نهایت روکش های لمینت پس از تحویل به پزشک از طرف آزمایشگاه، قابل استفاده هستند. از دیگر تفاوت های لمینت و کامپوزیت این است که ونیر پرسلین یا روش لمینت دندان برگشت پذیر نیست. اما روش کامپوزیت قابل برگشت است. زیرا عملیات باندینگ بدون تراشیدن انجام می‌شود. ونیر دندان با وجود مزایای زیادی که دارد از نظر طول عمر نسبت به لمینت ماندگاری کمتری دارد. طول عمر لمینت در صورت مراقبت حداقل ۱۰ الی ۱۵ سال است. هرچقدر میزان دستورالعمل های مراقبتی بیشتر رعایت شود، این طول عمر می‌تواند افزایش پیدا کند.